Derfor burde du ta kurs i HLR

Derfor burde du ta kurs i HLR

Du vet aldri når du kan havne i en situasjon der noen rundt deg trenger hjelp. Å ha kjennskap til og kunnskap om grunnleggende hjerte-lunge-redning, også kjent som HLR, kan bety forskjellen mellom liv og død. Hjerte-lunge-redning gis ved akutt uventet hjertestans, og målet er å sørge for at hjernen og andre viktige organer får oksygentilførsel i en begrenset tidsperiode når sirkulasjonen står stille.

Vær forberedt dersom noe skulle skje

Dersom det skjer en ulykke er det viktig å starte med livreddende tiltak så kjapt som mulig. 

Mange av oss liker å gå tur i fjellet og dra på hytta i helgene. Da kan det hende at hjelpen er langt unna dersom noe skjer. Det er livsviktig at noen kan ta styringen og kan utføre riktig hjerte-lunge-redning på vedkommende til ambulansen kommer. 

Huskeregelen BLÅS

Huskeregelen BLÅS er noe alle burde ha kjennskap til, enten de har gått på kurs eller ei. Dersom du havner i en situasjon hvor noen får hjertestans, er dette en huskeregel for hva du skal sjekke på vedkommende og i hvilken rekkefølge:

Bevissthet. Er vedkommende ved bevissthet?

Luftveier. Har vedkommende frie luftveier?

Åndedrett. Puster vedkommende?

Sirkulasjon. Har vedkommende store blødninger?

Dersom noen av disse funksjonene er truet må du ringe nødnummer 113 umiddelbart.

Både barn og voksne burde lære seg HLR

Vi mener at alle burde ha kurs i hjerte-lunge-redning, og avholder kursvirksomhet for alle aldre. Vi tilpasser kurset etter hvem som er deltakere, og sørger for at alle får den kunnskapen som skal til for å kunne ta viktige avgjørelser og handle riktig dersom uhellet skulle skje. 

Aneste Drift driver kurs etter et konsept utarbeidet av Norsk Resuscitasjonsråd. NRR er et felles faglig referanseorgan for Den norske legeforeningen, Norsk Anestesiologisk Forening og Norsk Cardiologisk Selskap. NRR jobber for økt faglighet og kvalitetssikring av undervisning og behandling av pasienter med hensyn til hjerte-lunge-redning, både i og utenfor sykehus i Norge. Våre kursholdere er sertifisert gjennom NRR.

Ta kontakt med oss på e-post eller bruk vårt kontaktskjema nederst på siden dersom du ønsker å ta et kurs i HHR, eller ønsker å arrangere kurs for en gruppe.