Guide til riktig behandling og klinikk

AdobeStock 306823448 min 1024x683 1

Å finne rett behandling for dine helseplager og deretter riktig klinikk til å bli behandlet på kan være utfordrende. Med et bredt spekter av behandlingsformer og klinikker er det ikke det enkleste å finne rett alternativer for deg.

Første prioritet er å få riktig diagnose. Her anbefaler vi å gå via fastlegen, slik at all informasjon om deg finnes på en og samme plass.
Når du har fått en korrekt diagnose må det legges en behandlingsplan. Deretter kan du avtale en behandling.

Hvordan velge rett behandler og klinikk for meg?

Referanser og erfaringer andre har hatt på den aktuelle klinikken er viktig å sjekke før du bestemmer deg. Dette kan du finne via Legelisten.no, Google eller Facebook. Har klikken få eller ingen anmeldelser er dette et faresignal ettersom det er vanskelig å verifisere anmeldelser og troverdigheten til klinikken.

Et raskt google søk kan gi deg svar på om du har funnet rett behandlingssted. Et tips er å søke opp legens navn for å se hva tidligere pasienter har erfart fra samme lege.

Narkose til din behandling

Om klinikken ikke tilbyr narkose, men du ønsker å benytte narkose under inngrepet kan du ta kontakt med oss. Vi gjør en vurdering om du er egnet til narkose og om det er hensiktsmessig i forhold til risiko. Om du er aktuell til å benytte narkose, tar vi kontakt med klinikken du skal behandles hos.

Etter å ha opprettet kontakt med klinikken så setter opp en kontrakt med klinikken. For at vi skal kunne utføre narkosetjenester må vi ha på plass en leverandøravtale.
Det eneste vi trenger fra deg er kontaktopplysninger til din klinikk og hvilken behandling du vil få utført.

Hvorfor bruke narkose?

Narkose vurderes ved inngrep eller behandlinger som krever at pasienten er i ubevisst tilstand for tåle operasjonen, ligge helt stille eller fordi pasienten ikke kan smertestilles på annen måte.
Det er også andre tilfeller hvor pasienten har problemstillinger rundt lokalbedøvelse, sprøyter, angst eller kompliserte langvarige behandlinger.

Krav til pasienten

Med våre mobile narkosetjenester må vi sortere i hvilke pasienter vi kan tilby narkose, for å sikre at det er medisinsk forsvarlig. Vi bruker ASA klassifiseringen som utgangspunkt, og behandler i stort sett voksne pasienter i ASA klasse 1 og 2.

Les mer om du kan få narkose her.